TARİHSEL GELİŞİM
Okulumuz 1995–1996 öğretim yılında, Batı park civarında yer alan Kahramanmaraş Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde dokuma, hazır giyim, boya – baskı – desen bölümleri ve 72 öğrencisiyle eğitim öğretime başladı.
1996 – 1997 eğitim – öğretim yılında 10 adet lojman, 31 derslik, 12 adet atölye, 1 yemekhane, 1 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu, 1 standartlara uygun futbol sahası ile kendi binasına taşınmış ve kısa sürede öğrenci sayısı 535'e çıkmıştır. Ayrıca iplik ve kimya bölümleri de bu dönemde açılmıştır.
1997 -1998 öğretim yılında bilgisayar bölümü öğrenime başlamış ve Anadolu Teknik Lisesinde Tekstil bölümü açılmıştır.
1998 – 1999 öğretim yılında 8 bölüm ve 800'ü aşkın öğrenciyle atölyeleri donatılmış, 2014-2015 öğretim yılında okulumuz bünyesinde 300 kişilik erkek pansiyonu hizmete açılmış, okul derslik binası depreme karşı güçlendirme yapılmıştır. İnşaat çalışması sonunda derslik binası kullanımı yeniden düzenlenmiş ve donatılmıştır. Okul lojman binası çürük raporuna istinaden İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yıkılmıştır. 2018 yılında lojman binasının yerine atölye binası yapılmıştır. Meslek liselerinde modüler eğitime geçilmesiyle birlikte bölümler yeniden adlandırılarak aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.
1- Tekstil Teknolojisi Alanı
2- Bilişim Teknolojileri Alanı
3- Moda Tasarım Teknolojisi Alanı
4- Kimya Teknolojisi Alanı
5- İnşaat Teknolojisi Alanı
Okulun Kuruluş Amacı:
Büyük ve küçük ölçekli sanayiye ara eleman yetiştirmek amacı ile faaliyet içermektedir. Bunlar; Bilişim Teknolojileri-Tekstil Teknolojisi-Moda Tasarım Teknolojisi- Kimya Teknolojisi-İnşaat Teknolojisi alanında görev alacak veya kendi başlarına iş yapabileceklerdir. Okul türüne göre yabancı dil bilir nitelikte iş gücü yetiştiren dört yıl eğitim veren okuldur.
Şehit İdari Ataşe Galip Özmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Türk Millî Eğitimin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak; öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari ortak bir genel kültür vermek suretiyle onlara kişi ve toplumun sorunlarını tanıtmak, çözüm yolları aramak ve yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmak bilincini ve gücünü kazandırma amacına yönelik, meslekî ve teknik alanlarda mesleki formasyon kazandıran, öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde ve doğrultusunda hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmaktadır.
Uygulanan programlar ile öğrencilere, alanı ve mesleği ile ilgili temel bilgi ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, yeniliğe ve değişime uyum sağlayabilen, çevresindeki insanlarla sağlıklı iletişim kurabilen, hedeflerini belirleyip bunlara ulaşmak için girişimlerde bulunabilen, yaratıcı, gelişime ve eleştiriye açık ve meslekî yeterliklere sahip bireyler yetiştirilmesi hedeflenmiştir.